Hardware keuze #3: Steel Series Stratus XL

VR apps die geschikt zijn voor Google Cardboard VR kan je, afhankelijk van de visuele en tactiele interface, via een aantal methodes bedienen, besturen of manipuleren. Bij sommige VR apps is dat via de bewegingssensor ('motion control' via hoofdbewegingen), andere apps vereisen dan weer een fysieke knop die al of niet aanwezig is op de VR-bril.

Voor het Google VR educatief pakket kozen we voor Homido VR Headset V2 brillen. Deze VR-brillen beschikken over een eenvoudige maar efficiënte, fysieke knop aan de bovenkant. Het principe van de knop is eenvoudig: bij het indrukken wordt een kleine stylus tegen het smartphone scherm gedrukt. Dit registreert de smartphone als 'screen tap' voor een app commando.

Een aantal complexere VR apps voorzien echter ook in 'échte' (game-) controls en ondersteunen draadloze, Android-compatibele, game controllers. Dankzij de subsidies van Mediawijs.be hebben we budget voor de aanschaf van 2 kwalitatieve controllers. We bekeken het aanbod van Android-compatibele, bluetooth game controllers en kwamen uit op de Steel Series Stratus XL.

De technische specificaties:

- bluetooth connectiviteit
- analoge en digitale controls
- compatibel met PC (Windows) en Android devices
- kwalitatieve en hoogwaardige uitvoering
- autonomie van 40u met 2 AA batterijen

Meer info: goo.gl/5eAzbR

Populaire posts