Google VR educatief pakket - introductie


In november 2016 lanceerde Mediawijs.be een partneroproep voor het project 'Mediawijze bibs', richting Vlaamse bibliotheken. De Kortrijkse bibliotheek diende als project de ontwikkeling van een 'Google VR educatief pakket' in. Dit project werd samen met 3 andere bibliotheekprojecten weerhouden en goedgekeurd.

Google Cardboard VR is één van de leukste en budgetvriendelijkste manieren om ‘VR’ of virtuele realiteit te beleven. VR of ‘virtuele realiteit’ maakt het mogelijk een 3D-omgeving te simuleren en kan je als toeschouwer een sterk gevoel van immersie en beleving geven.

Het technische aspect is vrij eenvoudig: met een VR bril op je hoofd sluit je je af van de omgeving om je heen. Het beeldscherm in de bril toont je twee beelden, eentje voor elk oog, dit geeft je de (optische) illusie van een 3D-beeld. Slimme software registreert de bewegingen van je hoofd en past de beelden naargelang aan. In combinatie met geluid en interactie krijg je hiermee een heel overtuigende illusie van aanwezigheid in een andere wereld.

Met het, gratis ontleenbare, Google Cardboard VR educatief pakket wil de Kortrijkse bibliotheek het educatief gebruik van VR in het onderwijs ondersteunen en stimuleren.

Populaire posts