VR apps: keuze voor de testgroepen - deel 1

Het aanbod VR apps breidt steeds verder uit. Om zoveel mogelijk (leer)aspecten van VR te testen in klasverband is het belangrijk om een aantal goeie referentie apps uit te kiezen. Ook voor de samenstelling van het inspiratie- en lespakket is een representatieve keuze aan apps belangrijk.

Bij de keuze of suggesties van VR apps hielden we telkens rekening met een hoog belevings- en praktisch gehalte: media/creatie (foto en video) en gaming. De VR apps of toepassingen moeten bovendien stabiel, intuïtief en betrouwbaar werken.

De VR app keuze voor de testgroepen (deel 1):

Google Cardboard

De Cardboard app is dé verzamelplaats waar je alle op je smartphone geïnstalleerde VR apps kan opstarten. Je vindt er ook de ‘Cardboard Demos’ app waarmee je met zowat alle mogelijkheden van Google Cardboard VR kan kennismaken.


Cardboard Camera

Maak VR-foto’s met je smartphone en herbeleef die in de virtuele realiteit. Luister naar de geluiden die je opneemt en bekijk je scene in elke richting. De VR-foto’s geven je een indruk in drie dimensies van de objecten en structuren.

Google Street View

Deze bekende Google app heeft inmiddels volledige ondersteuning voor Cardboard VR. Bekijk straten, steden en bijzondere locaties over gans de wereld in 360 graden en in 3D.


Youtube VR videokanaal

Bekijk via de Youtube app alle video’s van het officiële 'Youtube VR Channel’, een kanaal dat speciaal gewijd is aan VR en 360 graden video. Je vindt er reportages, muziekoptredens, documentaires en nog veel meer. Schakel je de VR-optie in dan bekijk je de video’s in 360 graden en VR.

Klik hier voor deel 2 van de VR app keuze.

Populaire posts